top of page
2H6A8755.jpg

"My purpose is to allow people to move closer to actually being creatures of free choice, to genuinely reflect individual creativity and emotion, freeing the body of habitual tensions and wired-patterns of behaviour so that it may respond without inhibition to do what the person wants."

— Moshe Feldenkrais

Toiminnallinen eheyttäminen®

/

Functional Integration®

Yksilötunneilla ohjaus tapahtuu pääosin kosketuksen ja lempeän ohjaavan liikuttelun kautta. Asiakkaana olet omat mukavat vaatteet päällä ja useimmiten makaat Feldenkrais®-työskentelyyn tarkoitetulla työpöydällä, joka on tavallista hierontapöytää leveämpi ja matalampi tukeva pöytä, jolla tutkimme yhdessä helpompia, mukavampia ja kehoekonomisempia tapoja liikkua. Ohjaajana hoidan suurimman osan liikkeestä ja liikuttelusta, mutta et ole vain passiivinen vastaanottaja vaan aktiivinen oman kokemuksesi havainnoitsija ja oppija.

 

Yksilöohjauksessa yhteistä tutkimustamme ohjaa henkilökohtainen toiveesi tunnilla käsiteltävästä aiheesta. Tunti räätälöidään yksilöllisesti tarpeidesi mukaan, käsiteltävä aihe voi liittyä elämässäsi läsnäolevaan kysymykseen, kipu- tai jännitystilaan,  uuden taidon oppimiseen tai toiminnalliseen häiriöön kuten unettomuuteen. Aihe voi siis olla liikkumiseen liittyvä fyysinen rajoite, kipu, kuntoutus tai halu kehittää omaa suoritus- ja toimintakykyä esim. urheilijat, näyttelijät tai muusikot, tai jotain ihan muuta kuten stressiin tai itsetuntemukseen liittyvät haasteet. Teemalle löydetään toiminnallinen vaste, jota tutkitaan kehon ja liikkeen kautta.

Yksilötunti on yhtä lailla oppimistilanne kuin ryhmätuntikin, eli kyse ei ole hoidosta tai terapiasta. Toiminnallinen eheyttäminen® -yksilötunnilla ohjaan oppimista kuuntelevan kosketuksen kautta, jolloin voit tuntea itsesi paremmin ja saat aisti-informaatiota omasta liikkeestäsi ja sen mahdollisuuksista. Kosketus auttaa sinua tuomaan huomiota eri kohtiin ja yhteyksiin, jolloin tietoisuus näissä lisääntyy ja yhä enemmän itsestäsi on läsnä kokemuksessasi. Kosketuksen kautta on helpompi huomata tarpeettomat lihasjännitykset, jotka ovat usein huomaamattomia jatkuvia tapoja kannatella itseämme.

Tunnin aikana käytän kosketusta ja lempeä liikettä, luoden hermostolle tilaa rauhoittua ja vastaanottaa uutta aistimotorista tietoa. Liikkeet tehdään aina mukavuuden ja helppouden alueella, ei koskaan pakottaen. Kosketus ja liike tarjoaa uudenlaisia, jopa ennenkokemattomia kokemuksia itsestäsi, luoden samalla uusia yhteyksiä aivojen neuroplastisuuden avulla.

missä ja milloin?

Kuninkaankatu 39, Tampere

keskiviikkoisin klo 9-13

perjantaisin klo 9-20

Ajanvaraus toistaiseksi sähköpostitse iina.kautiainen@gmail.com

tai puhelimitse 040 0759295

HUOM! Jos en pääse vastaamaan puhelimeen, soitan sinulle mitä pikimmiten takaisin tai voit laittaa tekstiviestin

Varaukset ovat sitovia:

  • Peruutukset tulee tehdä 24 tuntia ennen yksilötunnin alkua

  • Alle vuorokauden sisällä perutusta varauksesta veloitetaan 50% yksilötunnin hinnasta

  • Peruuttamattomasta varauksesta laskutetaan koko summa

  • Sairastapauksissa ja muissa force majeure-tapauksissa peruutukset veloituksetta kun aika siirretään enintään kuukauden päähän perutusta ajasta

palautteita yksilötunneista

" Iinan kuuntelemisen tarkkuus saa minut kuulemaan kehoni erityisellä lempeydellä ja hyväksynnällä. Hänellä on kyky saada minut unohtamaan ajan kulku ja tavoitan helposti tilan joka on unen rajamailla. Se tarjoaa parhaan mahdollisen tilan vastaanottaa uutta informaatiota keholle, joka kamppailee erilaisten, tapojensa seurauksena tulleiden kipujen ja jännitteiden kanssa. Kädet vaikuttavat olevan hänen sydämensä jatke, jotka välittävät suurta myötätuntoa, tuoden tietoisuuteeni kehoni tiloja, joita en ole ennen halunnut muistaa, mutta olen jo valmis kohtaamaan. Ohjaajana Iina tuntee rajansa, mikä saa minut kunnioittamaan omiani. "

" Iinan kosketus on lempeän kuuntelevaa, henkilökohtaista mutta samalla ammattitaitoista. Koin, että intuition kautta Iina aisti ja kunnioitti kehoani ja sen rajoja tarkasti ja hienovaraisesti. Näin muodostui turvallinen ja kiireetön tila, jossa syvä rentoutuminen ja turhasta irtipäästäminen tapahtuivat. Iina oli myös koko olemuksellaan läsnä minulle ja ohjaushetkelle, alkukohtaamisesta lopun integraatioon asti."

Video Toiminnallinen eheyttäminen®-yksilötunnista

bottom of page