top of page
Feldenkrais-yksilötunti, jossa ohjaaja ohjaa kosketuksen ja liikkeen kautta henkilöä tuntemaan itseään paremmin
Nainen makaa Feldenkrais-pöydällä selinmakuulla silmät kiinni, ohjaaja koskettaa naisen otsaa tuoden huomiota pään asentoon ja kontaktiin pöydän kanssa
Feldenkrais-ohjaaja auttaa asiakasta löytämään hyvän asennon niskalle selkärangan jatkona

"My purpose is to allow people to move closer to actually being creatures of free choice, to genuinely reflect individual creativity and emotion, freeing the body of habitual tensions and wired-patterns of behaviour so that it may respond without inhibition to do what the person wants."

— Moshe Feldenkrais

Toiminnallinen integraatio®

/

Functional Integration®

Yksilötunti on yhtä lailla oppimistilanne kuin ryhmätuntikin, eli kyse ei ole hoidosta tai terapiasta.

 

Toiminnallinen integraatio® -yksilötunnilla ohjaan oppimista kuuntelevan kosketuksen ja lempeän liikuttelun kautta, jolloin voit tuntea itsesi paremmin ja saat aisti-informaatiota omasta liikkeestäsi ja sen mahdollisuuksista.

 

Kosketus auttaa sinua tuomaan huomiota eri kohtiin ja yhteyksiin, jolloin tietoisuus näissä lisääntyy ja yhä enemmän itsestäsi on läsnä kokemuksessasi. Kosketuksen kautta on helpompi huomata tarpeettomat lihasjännitykset, jotka ovat usein huomaamattomia jatkuvia tapoja kannatella itseämme. Ohjaajana hoidan suurimman osan liikkeestä ja liikuttelusta, mutta et ole vain passiivinen vastaanottaja vaan aktiivinen oman kokemuksesi aistija ja havainnoitsija.

Yksilöohjauksessa yhteistä tutkimustamme ohjaa henkilökohtainen toiveesi tunnilla käsiteltävästä aiheesta. Se voi olla liikkumiseen liittyvä fyysinen rajoite, kipu tai jännitystila, kuntoutus, halu kehittää omaa suoritus- ja toimintakykyä esim. urheilijat, näyttelijät tai muusikot, tai jotain ihan muuta kuten stressiin tai itsetuntemukseen liittyvät haasteet. Aiheelle löydetään toiminnallinen vaste, jota tutkitaan kehon ja liikkeen kautta.

Tunnin aikana käytän kosketusta ja lempeä liikettä, luoden hermostolle tilaa rauhoittua ja vastaanottaa uutta aistimotorista tietoa. Liikkeet tehdään aina mukavuuden ja helppouden alueella, ei koskaan pakottaen. Kosketus ja liike tarjoaa uudenlaisia, jopa ennenkokemattomia kokemuksia itsestäsi, luoden samalla uusia yhteyksiä aivojen neuroplastisuuden avulla.

Asiakkaana olet omat mukavat vaatteet päällä ja useimmiten makaat Feldenkrais®-työskentelyyn tarkoitetulla työpöydällä, joka on tavallista hierontapöytää leveämpi ja matalampi tukeva pöytä, jolla tutkimme yhdessä helpompia, mukavampia ja kehoekonomisempia tapoja liikkua.

missä ja milloin?

HUOM!

Olen heinäkuun lomalla yksilötunneista, ja etsin uutta vastaanottotilaa syksyksi

Palaan asiaan kun on antaa tarkempaa infoa jatkosta

Kuninkaankatu 39, Tampere

keskiviikkoisin klo 9-13

perjantaisin klo 9-20

tai sähköpostitse iina.kautiainen@gmail.com

tai puhelimitse 040 0759295 (ma-pe klo 10-18)

HUOM! Jos en pääse vastaamaan puhelimeen, soitan sinulle mitä pikimmiten takaisin tai voit laittaa tekstiviestin

MAKSUTON KONSULTAATIOPUHELU

Jos olet epävarma sopisiko Toiminnallinen Integraatio sinun tarpeisiisi,

varaa aika maksuttomaan konsultaatiopuheluun ja voimme keskustella

miten palveluni ja Feldenkrais-menetelmä voisi sinua auttaa

 

 

Varaukset ovat sitovia:

  • Peruutukset tulee tehdä 24 tuntia ennen yksilötunnin alkua

  • Alle vuorokauden sisällä perutusta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan 50% yksilötunnin hinnasta

  • Sairastapauksissa ja muissa force majeure-tapauksissa peruutukset veloituksetta kun aika siirretään enintään kuukauden päähän perutusta ajasta

palautteita yksilötunneista

" Iinan kuuntelemisen tarkkuus saa minut kuulemaan kehoni erityisellä lempeydellä ja hyväksynnällä. Hänellä on kyky saada minut unohtamaan ajan kulku ja tavoitan helposti tilan joka on unen rajamailla. Se tarjoaa parhaan mahdollisen tilan vastaanottaa uutta informaatiota keholle, joka kamppailee erilaisten, tapojensa seurauksena tulleiden kipujen ja jännitteiden kanssa. Kädet vaikuttavat olevan hänen sydämensä jatke, jotka välittävät suurta myötätuntoa, tuoden tietoisuuteeni kehoni tiloja, joita en ole ennen halunnut muistaa, mutta olen jo valmis kohtaamaan. Ohjaajana Iina tuntee rajansa, mikä saa minut kunnioittamaan omiani. "

" Iinan kosketus on lempeän kuuntelevaa, henkilökohtaista mutta samalla ammattitaitoista. Koin, että intuition kautta Iina aisti ja kunnioitti kehoani ja sen rajoja tarkasti ja hienovaraisesti. Näin muodostui turvallinen ja kiireetön tila, jossa syvä rentoutuminen ja turhasta irtipäästäminen tapahtuivat. Iina oli myös koko olemuksellaan läsnä minulle ja ohjaushetkelle, alkukohtaamisesta lopun integraatioon asti."

Video Toiminnallinen integraatio®-yksilötunnista

bottom of page